Mooie momenten

“Je maakt het mee op je oude dag!” Ben jij benieuwd naar de leuke uitjes, festiviteiten en activiteiten er worden georganiseerd? Dan ben je op deze pagina op het juiste (web)adres!

Poesje mauw, kom eens gauw…

Mies houdt van kroelen en aandacht. Ze houd ervan om heerlijk geborsteld te worden. Mies de poes, die bijna niet van echt te onderscheiden is, laat weten wat ze fijn vindt door te spinnen. Mauwt, als je ophoudt met aandacht geven. Dit om te laten weten dat je best nog even door mag gaan. Zorgen voor Mies geeft een goed gevoel. En dat is erg fijn voor onze bewoners. Wij hebben Mies een aantal jaar geleden cadeau gekregen van Ecare en we maken hier nog steeds dankbaar gebruik van!

Ooit… zijn we allen samen

Ooit… zijn we allen samen. Ooit… dan staan we hand in hand. Zo klonk het tijdens de carnaval in “Klein Oeteldonk”. Er werd gedanst, gezongen, gegeten en gedronken. Ook de polonaise is gelopen. Mooie afsluiting van het carnavalsfeest.

Wè hebbe we ‘t goed veur mekoar!

In pracht en praal genoten een aantal van onze bewoners gisteren van de praalwagens. De vier gelukkige dames konden de optocht van heel dichtbij bekijken. Veur Mekoar had aan de Compagnie 4 rolstoelplekken beschikbaar gesteld. De dames en de begeleiding heeft ervan genoten. En wat was het goed verzorgd. Hapjes, drankjes, mooie wagens en goede meezingers. De perfecte dag voor voor de Bossche dames.

Van “Zoete inval” naar “klein Oeteldonk”

Dankzij onze vrijwilligers werd deze carnaval de “Zoete inval” omgetoverd tot “Klein Oeteldonk”. Alle bewoners kijken uit naar de festiviteiten die gepland staan voor ze tijdens deze carnaval. Maar buiten dat, is het versieren alleen al een groot feest voor ze geweest. Heerlijk om te zien!

Tijd om de slingers… te knutselen?!

Het aftellen kan beginnen, carnaval is in aantocht. Overal waar je kijkt in “Oeteldonk” zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo ook in de “Zoete Inval”. Er wordt druk geknutseld aan de feestversiering voor HET feest van het jaar!

Tijd voor persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht door middel van tactiele stimulering. Door middel van deze zachte aanrakingen, massagetechniek, krijgt men een beter besef van het eigen lichaam. Daarnaast wordt de aanmaak van het hormoon Oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon lijkt een belangrijke rol te spelen bij sociale verbindingen met gevoelens van plezier. Het wordt ook wel het knuffel- hormoon genoemd. Carola een van onze verpleegkundige is gespecialiseerd in het uitvoeren van tactiele stimulering. Vol passie laat ze onze bewoners opgaan in het moment. En dat is te zien aan de foto’s, vind je niet?

Een kloddertje hier, een kloddertje daar…

Rembrandt, Vincent en Johannes; bekende schilders van Nederlandse bodem. Maar onze bewoners kunnen er ook wat van! Kleuren met water, altijd een mooi resultaat. Het maakt niet uit of je er goed in bent maar het resultaat is altijd prachtig. Door water met een kast aan te brengen op deze vellen ontstaan de prachtigste kleuren. Een schilderij om trots op te zijn!

Als ik kon toveren… dan hielden alle mensen van elkaar!

Een magische middag met de Tovertafel. Hoewel deze veelvuldig gebruikt wordt binnen de Compagnie, schrijven we er eigenlijk niet veel over. Geen idee waarom want ze vinden het geweldig! EN het is ook nog erg goed voor ze. Door het spelen van verschillende spellen, specifiek voor de doelgroep, activeert en stimuleert het de bewoners. Naast dat het erg leuk is, kunnen ze het ook nog samen doen. En dat sociale contact is zo belangrijk!

All you need is… BINGO!

Een rijtje vol, BINGO! De dames en heren van de Compagnie weten wel raad met hun cijferkaart. Dit keer met Valentijn een Valentijnsbingo. Alle prijzen in het thema van de liefde en iedereen had prijs! Zo hartverwarmend van onze vrijwilligers dat ze dit voor onze bewoners doen.

De breisters van de Compagnie

Het is bijna zover, carnaval in Oeteldonk. Door de dames en de vrijwilligers wordt hard gewerkt aan sjaals in de bossche kleuren rood, wit, geel! Voor de ene breister is het gesneden koek en de ander moet even op zoek.

Bezoek aan de bouwhal van de Oeteldonkse praalwagens

Op 27 januari brachten een aantal van onze bewoners een bezoekje aan de bouwhal. De plek waar hard gewerkt wordt aan de praalwagens voor de optocht tijdens carnaval in Oeteldonk. De bewoners keken hun ogen uit! De optocht zal vast een groot succes worden, dat kan niet anders met zulke mooie wagens.

Bezoek aan de kerststal in de Sint-Janskathedraal

Een bezoekje aan onze Sint Jan. Wat hebben onze bewoners genoten van de kerststal. Een kaarsje aansteken bij onze lieve vrouw uit Den Bosch. Dit alles was erg indrukwekkend en een enorme saamhorigheid. Ter afsluiting met z’n allen naar de Silva op de parade voor koffie/thee met een heerlijke chocoladebol. Even heerlijk na kletsen en dan voldaan naar het andere wonen De Compagnie, ons thuis!

Wij vertellen u graag welke mogelijkheden
Het Andere Wonen De Compagnie heeft.