Stichting vrienden van De Compagnie

Stichting Vrienden Van De Compagnie verleent hulp en steun aan Het Andere Wonen De Compagnie in de ruimste zin van het woord. Zij tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het ondersteunen van voorzieningen, activiteiten en evenementen die ten goede komen aan onze bewoners, hun welzijn en welke niet (geheel) bekostigd kunnen worden uit de Wlz of andere bronnen.

Bestuur: Gertjan Spit, Christian van Grinsven & Jan Spit

Een greep uit onze donaties:

Tovertafel

De stichting leverde zijn eerste bijdragen aan de Tovertafel. Deze werd op 30 augustus 2017 geplaatst in de “Zoete Inval”. Door het spelen van verschillende spellen, specifiek voor de doelgroep, activeert en stimuleert het de bewoners. Naast dat het erg leuk is, kunnen ze  het ook nog samen doen. En dat sociale contact dat is zo belangrijk! Wij wensen de bewoners en hun personeel veel plezier met de Tovertafel.

Duo-Fiets

Je kent het spreekwoord: Fietsen verleer je nooit! MAAR het is wel veel leuker om het samen te doen. De stichting verzorgde een bijdragen aan de Duo-Fiets. De bewoners kunnen hierdoor samen met het personeel of met hun familie fietsen in de prachtige omgeving rondom de Compagnie.

Schommelbank

Voetenbadje

Lekker schommelen op de schommelbank. In de zon met een drankje of om gewoon even te snoezelen. Dat kan! In de tuin van de Compagnie dankzij een gulle donatie van twee oud bewoners ,Miep en Leo, en een bijdrage van de Stichting.

Best Zoo

Op 4 Oktober ’18, gingen (bijna) alle bewoners van de Compagnie naar Best Zoo. Dit is mogelijk gemaakt door alle donaties die opgehaald zijn tijdens het zomerevent; de BBQ. Het vervoer werd gedoneerd door: Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed. Het was een feest, alleen maar lachende gezichten. Mooi dat zoveel mensen samen werken voor onze bewoners. 

Pluktuin

Op een heerlijk geurende zomerdag in Augusts ’19 gingen onze bewoners naar Eric Sleutjes Bloemen en Planten. Als stichting zijn we blij dat wij hier geld voor kunnen inzetten! Genoten van koffie met gebak en daarna door de prachtige bloemen-pluktuin gewandeld. Waar eenieder zijn/haar eigen bos bloemen kon plukken. De middag stond in het teken van het bloemschikken in vazen Nog dagen lang kon men genieten van de prachtige bloemen.

Ballondoek met bal

Bewegen is belangrijk voor iedereen, zo ook voor ouderen. De mens met dementie is gebaad bij regelmatig actief bezig zijn. Daarom is het thema van 2019 voor Wereld Alzheimer Dag – bewegen. Met die reden hebben wij, in samenspraak met Het Andere Wonen De Compagnie, gekozen om een ballondoek te doneren aan de bewoners van De Compagnie. Samen bewegen is namelijk extra leuk! Middels een bal op het doek wordt beweging gestimuleerd. Helaas waren de geleverde ballen net te groot waardoor deze niet door het gat in het midden konden vallen, maar het plezier was er absoluut niet minder om.

Dans, aanraking en beweging

Directe donaties in de vorm van activiteiten of producten zijn natuurlijk net zo mooi als geldschenkingen. De stichting kan dan ook niet anders dan super dankbaar zijn voor deze donatie! Familie van den Hoek doneerde een driedaagse workshop voor de bewoners en de medewerkers van de Compagnie. De workshop ging over dans, aanraking, beweging en non-verbale communicatie in de beleving van mensen met dementie. 

Pluktuin

Wegens groot succes afgelopen jaar ook dit jaar weer; De Pluktuin! In 2020 hebben we de bewoners van de Compagnie in het zonnetje gezet. Of liever gezegd, in de bloemen. Koffie met gebak, een wandeling door de pluktuin en een prachtig zelf gepluk boeket bloemen. Bij thuiskomst hebben ze hun eigen boeket bloemen mogen schikken in vazen voor in hun eigen huis. Zal het een traditie worden?!

Kerstkransen

Een donatie hoeft niet altijd groot te zijn. Met wat tijd, aandacht en wat spullen hebben de bewoners van de Compagnie prachtige kerstkransen geknutseld voor op hun eigen voordeur. Samenzijn, knutselen onder het genot van iets lekkers MET de geur van dennentakken, dat is het echte kerstgevoel toch? 

Optreden

Dankzij een gulle gift van een familie van een van de bewoners hebben alle bewoners genoten van een schitterend kerst optreden van Nancy van Heeswijk! Wat hebben ze gelachen, gezongen en gedanst op alle prachtige kerst muziek. Ook de hapjes waren om te smullen! Het was een warm optreden, ondanks dat het buiten was. 

Vlaggenmast

Dankzij mooie donaties hebben we vanuit de Stichting een vlaggenmast kunnen schenken voor de in belevingstuin van de Compagnie. De Brabantse wimpel zal het hele jaar door met trots kunnen wapperen in de wind. En hij kan natuurlijk ook mooi gebruikt worden met koningsdag en carnaval bijvoorbeeld.

Schuitje varen

Schuitje varen, borreltje drinken… wacht eens even zo ging dat liedje niet. Maar zo genoten de bewoners van de Compagnie wel van een prachtige vaartocht over de Maas en het Máximakanaal. Stichting de vrienden van de Compagnie en Stichting Veur Mekaor sloegen de handen ineen om dit voor elkaar te krijgen. Wat een prachtige ervaring voor de bewoners van de Compagnie!

Wil jij Het Andere Wonen De Compagnie steunen?