Team De Compagnie!

Team Het Andere Wonen De Compagnie

Wij bieden een veilig en warm thuis bij Het Andere Wonen De Compagnie!

Verhuizen is een grote stap, zeker als er zorg bij komt kijken. Daarom stellen we ons al graag aan u voor.
Maak alvast kort kennis met ons team.

Renée Pelk

Renée Pelk

“Ik ga nooit de zorg in!” Deze uitspraak heb ik regelmatig gedaan voordat ik door mijn ouders werd gevraagd om hen te ondersteunen bij het schrijven van een businessplan. Een unieke, waardevolle en liefdevolle zorg-omgeving voor ouderen met dementie in een zelfstandige woning. Sinds het moment dat ik betrokken mag zijn, ben ik van deze nieuwe uitdaging gaan houden. Zelfs zoveel dat ik een prachtige baan heb waarbij ik iedere maand verbaasd ben dat ik er voor betaald word. Met volle overgave zet ik me in voor het droom-concept van mijn ouders en leer ik iedere dag over bedrijfsvoering, zorg en dementie. Het geeft me een warm gevoel en dit probeer ik ook door te geven aan onze bewoners, hun familie en onze medewerkers. Ik ben trots op mijn ouders hoe ze met zoveel toewijding en passie gaan voor deze prachtige woon-zorgomgeving. Ze hebben zoveel kennis en daar draag ik graag bedrijfsmatig mijn steentje aan bij. Bedankt voor de kans die jullie mij bieden en ik hoop dat ik nog lang in de zorg mag zitten!

Elcke van Maurik

Elcke van Maurik

Mijn naam is Elcke van Maurik, geboren en getogen in Eindhoven en sinds twee jaar woon ik met veel plezier samen in Best met mijn vriend Collin en hondje Boef. Ik heb pedagogiek gestudeerd, maar tijdens mijn opleiding had ik een bijbaan in de zorg. Hier had ik het meer naar mijn zin dan op mijn stages als pedagoog. Daarom heb ik vier jaar lang op verschillende plekken als zelfstandige in de zorg gewerkt. Vlak na mijn afstuderen heb ik een cursus verzorgingsassistent gevolgd bij Laurens, die mij nog enthousiaster heeft gemaakt over het werken in de zorg. Ik heb vanaf de eerste dag mogen werken op de Compagnie. Naast dat ik het heel erg naar mijn zin heb en hier nog lang hoop te werken, vind ik het ook heel fijn om de bewoners zoveel persoonlijke aandacht te geven.Sample Description

Mieke Schrover

Mieke Schrover

Ik ben 51 jaar en getrouwd met Ben. Wij hebben een dochter Laurien en 2 zonen Joey en Benny. Ook hebben wij een kleinzoon van 4 jaar (Luuk) en een labrador van 8 jaar onze Guus. Mijn ouders hebben beide dementie en een jaar geleden waren wij op zoek naar een andere vorm van wonen voor onze ouders omdat zelfstandig wonen eigenlijk niet meer ging. In het stadsblad las ik een stukje over Het Andere Wonen, dit sprak ons zo aan dat we verder zijn gaan informeren. En uiteindelijk onze ouders hebben ingeschreven. Omdat ik ook werkzoekende was en dit concept mij zo aansprak heb ik ook bij De Compagnie gesolliciteerd. Ik werk hier vanaf het begin en ga iedere dag met plezier naar mijn werk en geniet als ik zie hoe de mensen het hier zo naar hun zin hebben. Vooral nu de belevingstuin ook af is.

Rafika Banane

Rafika Banane

Mijn naam is Rafika, ik ben opgegroeid in Casablanca waar ik als vrijwilliger heb gewerkt met mishandelde vrouwen en gehandicapte kinderen. Ik heb nooit het idee gehad om naar Nederland te komen, maar in 1998 was ik op vakantie bij familie en op een avondje uit sloeg de vonk over met Peter, mijn huidige man. In Nederland heb ik vanwege mijn interesse voor mensen een opleiding gevolgd in de verzorging. Na mijn opleiding heb ik bij Cello gewerkt met meervoudig gehandicapten en daarna bij Van Neynsel met ouderen. Momenteel werk ik bij Het Andere Wonen De Compagnie. Hier ging een wereld voor me open: kan je ook in deze tijd nog fijn met mensen omgaan zonder je zorgen te maken om de stopwatch. Ik geniet echt van het werk en voel me echt blij als de bewoners het naar hun zin hebben. Privé ben ik nog steeds getrouwd met Peter en heb ik twee prachtige dochters: Angelica en Annabelle.

Francien van Lamoen

Francien van Lamoen

Sinds 1 december mag ik met veel plezier mijn werk verrichten bij Het Andere Wonen De Compagnie en ik mag wel stellen dat dit DE juiste keus is geweest. Hiervoor mocht ik 37 jaar zorgen binnen Vivent op verschillende locaties waaronder dagactiviteiten. Dagactiviteiten was voor mij een super tijd. Het stukje zorg, een vleug creativiteit, vooral het laatste was echt ‘mijn ding’. Nu, in De Compagnie mag ik naast de zorg voor de bewoners mijn creatieve kant laten zien, zo fijn dat dit gewaardeerd wordt. Het leuke van alles is dat De Compagnie nog maar kort geleden van start is gegaan, zo heerlijk om samen met collega’s er iets moois van te maken en we hebben tijd voor onze bewoners, hoe fijn is dat. Geen haast tijdens de verzorging, een luisterend oor geven, is o zo belangrijk en dit is mogelijk omdat we ruim van collega’s zijn voorzien. Een pracht concept. Ooit had ik eens bedacht om het roer om te gooien voor een baan buiten de zorg maar dat lukt je gewoon niet… zorg hoort bij mij daar kom ik niet onderuit. De mens met dementie, zo mooi, zo puur, zo verdrietig, zo bang, zo verward… Mens, ik hou van je

Rolanda Jongsma

Rolanda Jongsma

Na jaren in de mode te hebben meegedraaid, ook als zelfstandig ondernemer, was ik toe aan iets heel anders. Mede doordat ik voor een aantal mensen in mijn naaste omgeving een stuk zorg heb verleend. Dit bestond uit zorg voor mijn ouders en schoonouders toen ze ziek werden en mijn man begeleiden in zijn laatste deel van zijn leven. Dit was ook zo bij een van mijn zussen. Dan ga je toch wel nadenken over een aantal dingen in het leven. En kom je tot de conclusie dat er veel mooie dingen uit het leven te halen vallen. Ik heb bij De Compagnie een plek gevonden waar mijn zorgzaamheid, organisatie skills en humor goed van pas komen. Ik werk er met veel plezier en zoek de humor en gezellige momenten met bewoners en collega’s graag op. De verschillende karakters, wensen en zorgbehoeften van de bewoners, maken het werk uitdagend en afwisselend daardoor is het nooit saai.

Anita Kerkhof

Anita Kerkhof

Met mijn jarenlange werkervaring in de zorg gaat het mij nog steeds niet vervelen. Als je hart namelijk voor een ander steeds klaar wil staan en je krijgt hiervoor niet de tijd, is dat voor deze 53 jarige dame moeilijk. Sinds enkele maanden heb ik weer erg veel zin in mijn werk als verzorgende! Niet rijkdom of macht maakt mij gelukkig, maar juist warmte vanuit mijn hart aan een ander (onze lieve, oudere mensen) geven! Daarom ben ik heel blij en super trots op Laurens en Marianne, wat zij waarmaken hier op De Compagnie. Met een fijn team samen mogen werken met warmte en liefde voor het vak en vooral voor onze mensen. Mooi toch om zo oud te mogen worden.

Sabine Hartman

Sabine Hartman

Ik was 12 jaar toen ik wist dat ik in de zorg zou gaan. Toen ik 17 jaar was ging ik samen met mijn tweelingzus in de zorg werken. We zijn een eeneiige tweeling; mijn halve ei lijkt veel op mij en werkt ook nog steeds in de zorg (in Oss). Ik ben een paar jaar uit de zorg geweest omdat ik 2 kinderen kreeg en ze zelf wilde grootbrengen (zoon Martin en dochter Karen). Toen ze eenmaal wat ouder waren ben ik weer een paar uurtjes gaan werken. Hiervoor heb ik o.a. in de thuiszorg gewerkt. Ik ben in april begonnen met werken bij De Compagnie en heb het erg goed naar mijn zin. Ik voel me hier thuis en voel dat dit de juiste werkplek is. Ik werk bij lieve mensen en heb prettige collega’s. Ik houd het hier wel vol totdat ik ooit met pensioen ga.

Lonneke Hoogaars

Lonneke Hoogaars

Via mijn moeder heb ik kennis mogen maken met De Compagnie. De eerste keer wanneer ik op bezoek was bij de Compagnie, was ik meteen verliefd. De aandacht die zij geven aan de bewoners en de visie van Marianne en Laurens. Het hebben van een eigen plek en een eigen dagritme. Gewoon net als thuis. En het mooie is, iedereen werkt er aan mee!Ik was, toen ik voor de eerste keer op bezoek kwam, nog werkzaam bij een andere werkgever, waar ik in februari aan een opleiding mocht gaan beginnen. Ik werd opgebeld door Renée met de vraag of ik bij de Compagnie wilde komen werken. Ik vertelde tegen Renée dat ik graag verder wilde leren. Zij zei mij over een paar dagen terug te bellen. Ik kreeg telefoon en zij hadden de vergunning rond gekregen om mensen op te leiden tot Verpleegkundige. Ik ben Laurens, Marianne en Renée ontzettend dankbaar. En ik krijg de tijd en begeleiding om heel veel te mogen leren.

Ellen van Weelden

Ellen van Weelden

Ik ben Ellen van Weelden en ben sinds april 2018 werkzaam bij de Compagnie. In de zorg ben ik al lang werkzaam, met veel plezier. Alleen ging al dat papierwerk me tegenstaan, want hier leed de zorg onder. En daar had ik veel moeite mee.Toen ik bij de Compagnie ging werken, dacht ik: “Dit wil ik! Er is altijd tijd voor de bewoners om de zorg te geven die bij de bewoner past.” Het voelt huiselijk, gezellig en alles staat in het teken van het welzijn van de bewoners. Er is tijd voor activiteiten zoals wandelen, handwerken, lezen en nog veel meer. Ik ben blij dat deel mag uitmaken van dit team.

Florine Drijvers

Florine Drijvers

Na bijna 20 jaar in de thuiszorg te hebben gewerkt als huishoudelijk medewerkster ben ik in 2015 aan een BBL leertraject voor verzorgende IG begonnen bij mijn voormalige werkgever. De eerste 2 jaar van mijn opleiding heb ik op verschillende PG afdelingen gewerkt en ik wist meteen; mijn hart ligt bij deze doelgroep.In mijn laatste leerjaar ben ik in contact gekomen met Ellen, zij was dat jaar mijn werkbegeleidster, en inmiddels weer mijn huidige collega. Ellen vertelde me over het concept van De Compagnie en het sprak me meteen aan. De huiselijke en gemoedelijke sfeer, een plek waar het welbevinden van de bewoner centraal staat en minstens zo belangrijk, partners samen kunnen blijven.Eind januari (’18) werd ik uitgenodigd om te solliciteren en zoals ik ook in mijn sollicitatiebrief aan Marianne en Laurens heb aangegeven is het voor mij belangrijk om de rust te bewaren, een veilige leefomgeving te creëren en zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en behoeften van bewoners zodat zij een zinvolle en plezierige dagbesteding hebben en waar ik mijn steentje aan kan bijdragen om dit te verwezenlijken.Na het gesprek, een rondleiding en een dagje meelopen was het voor mij heel duidelijk: hier wil ik graag werken. Wat een fijne plek is dit! Dagelijks ga ik met veel plezier naar mijn werk en ga met een voldaan gevoel weer naar huis.

Hariëtte Maas

Hariëtte Maas

Al ruim 30 jaar werk ik in de zorg, met veel plezier. Nadat ik Laurens en Marianne heb leren kennen en hun visie over werken met en wonen voor mensen met dementie, werd ik nieuwsgierig naar hun “Compagnie” en heb ik in oktober 2018 de sprong gewaagd om te komen werken hier. De rust en de regelmaat, het feit dat alle bewoners een eigen thuis hebben, de mogelijkheid tot het kiezen, weliswaar binnen hun eigen mogelijkheden en wensen, of ze thuis of in de gemeenschappelijke ruimtes willen eten of verblijven, de prachtige binnentuin, de nadruk op de eigen regie: het zijn allemaal goede voorwaarden om iedere bewoner het zo veel mogelijk naar de zin te maken. Ik heb het naar mijn zin hier!

Natasja Koks

Natasja Koks

Ik ben Natasja, 1985, en woon samen met mijn man en kinderen in Den Dungen. Ik werk nu al ruim 10 jaar met veel plezier in de zorg. Ik heb 8 jaar gewerkt als huishoudelijk hulp bij ouderen en bij jonge gezinnen en heb via de thuiszorgorganisatie diverse scholingen mogen volgen. Omdat mijn kinderen inmiddels ook naar de basisschool gaan en ik meer tijd kreeg om me op mijn werk in de zorg te gaan richten wilde ik graag nog meer leren om de mensen nog beter te kunnen helpen en begeleiden. De thuiszorgorganisatie kon mij geen nieuwe ontwikkelingen bieden dus ben ik gaan kijken waar ik dat wel mogelijk was want uit de zorg wilde ik niet weg. Ik was tijdens de opening al erg positief over het concept en de visie van De Compagnie. Na een open sollicitatie kon ik uiteindelijk aan de slag als huiskamerbegeleider. Het voelde na 1 dag al als thuis komen. De aandacht voor de bewoners, de saamhorigheid die er is; het maakt het werken in de zorg nog fijner. Daarnaast heb ik nu de kans gekregen om mij nog verder te ontwikkelen en ben ik nu de opleiding voor verzorgende IG aan het volgen en krijg ik alle kansen om hier aan te werken. Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van deze visie waar er “echt” nog tijd en aandacht is voor de bewoner.

Tamara van Lent

Tamara van Lent

“Het liefst zou ik in de zorg werken!” Iets wat ik altijd al wilde doen maar er nooit echt van is gekomen. Tot ik via Mieke bij De Compagnie terecht ben gekomen. Als er iets centraal staat binnen De Compagnie is het wel de mens en de persoon zelf, zowel bij de bewoners als de medewerkers. Dus hierbij een klein stukje wie Tamara is. Ik ben een geboren en getogen Bossche, die graag geniet van al het moois wat de stad te bieden heeft. Samen met mijn vriend en 2 honden genieten we dan ook graag van de mooie natuur, ook buiten Den Bosch. Ook ben ik zeer actief als muzikant wat buiten de zorg mijn passie is. Dankzij de Compagnie heb ik de kans gekregen de opleiding verzorgende IG en maatschappelijke zorg te mogen volgen. Ik geniet er dan ook echt van om in de zorg te werken en in het bijzondere het dankbare en verrassende binnen deze doelgroep. Het concept en de passie wat Marianne, Laurens en Renée hebben neergezet sluit echt aan bij het beeld wat je hoopt aan te treffen in de zorg! De Compagnie voelt echt als mijn tweede thuis en hoop hier nog heel erg lang deelgenoot van uit te mogen maken.

Tineke de Graaff

Tineke de Graaff

Ik wil me even voorstellen. Ik ben Tineke de Graaff. Ik heb 2 kinderen die uithuizig wonen, en daardoor weer genoeg tijd om 4 dagen te werken bij de Compagnie wat ik met veel plezier doe. In het verleden heb ik zeer uiteenlopende banen gehad. Ik heb een opleiding als diamantair genoten in Amsterdam en werkte bij een groothandel in goud en zilver en heb daar lang en met veel plezier gewerkt. Daarna ben ik verhuisd naar de provincie Zeeland waar ik gewerkt heb als bedrijfsleider bij een juwelier in Goes en Vlissingen. Na 15 jaar daar gewoond te hebben begon het toch te kriebelen en ben ik terug gekomen naar Den Bosch (Rosmalen om precies te zijn) waar ik als eerste ben gaan werken in de beveiliging en daarna bij de anti-slipschool in Rosmalen. Vanwege bezuinigingen ben ik verder gaan solliciteren en kwam bij Vivent/Welzorg te werken in de winkel waar ook de uitleen van hulpmiddelen was -vooral voor ouderen- en kwam dus ook veelvuldig met deze doelgroep in aanraking en dat beviel me wel. Het fijne contact en de dankbaarheid van de mensen deed me ertoe beslissen hierin verder te gaan. Toen ik hoorde dat de Compagnie een medewerkster zocht twijfelde ik niet en solliciteerde op de aangeboden baan. Ik werk hier met veel plezier in een ontzettend leuk team van collega’s met aan het hoofd Marianne en Laurens die zeer bekwaam zijn. De dankbaarheid van de ouderen is zo fijn en daarom hoop dat ik hier heel wat jaartjes mag doorbrengen.

Jolanda van Grinsven

Jolanda van Grinsven

Ik ben Jolanda van Grinsven, 1959, getrouwd, moeder van drie onweerstaanbare kinderen en woonachtig in Sint-Michielsgestel. Sinds Oktober 2018 ben ik werkzaam bij De Compagnie als huiskamerbegeleidster. Een erg dankbare job welke uiteen loopt van het spelen van spelletjes tot een blokje om met de bewoner(s). Pas als de bewoner gelukkig en tevreden is ben ik dat ook. Verder heb ik erg leuke en fijne collega’s waarmee we samen het concept van ‘Het Andere Wonen’ tot een succesvol begrip hebben gemaakt. Het mooie aan ‘Het Andere Wonen’ is dat de bewoner centraal en voorop staat, niets moet alles mag. Er wordt daarom ook in ruime mate de tijd genomen voor de bewoner al naar gelang daar behoefte naar is. Mijn bewondering gaat uit naar Laurens en Marianne die dag en nacht 365 dagen in het jaar klaar staan voor de bewoners en collega’s, petje af. Ik ben vereerd dat ik hier onderdeel van uit mag maken.

Sanne van de Donk

Sanne van de Donk

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik in mijn tweede leerjaar stage mogen lopen bij de Compagnie. Toen ik voor het eerst binnen kwam had ik meteen een warm gevoel, alsof je thuiskomt. Ik heb 10 weken met veel plezier stage gelopen bij de Compagnie en veel geleerd. Ik vond het erg jammer dat ik weer weg moest na mijn stage, en was daarom heel blij dat Marianne mij vroeg of ik hier zou willen blijven werken als verpleegkundige in opleiding. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en werk ik nu in de weekenden en in de vakanties bij de Compagnie. Zo hoop ik me nog verder te kunnen ontwikkelen als verpleegkundige voordat ik afstudeer. Het concept van De Compagnie spreekt me erg aan. Je hebt alle tijd met de bewoners om er een leuke dag van te maken, zodat de mensen met een lach op hun gezicht weer kunnen gaan slapen. Ik ben super trots dat ik deel uit mag maken van dit mooie team.

Samantha van den Broek

Samantha van den Broek

Mijn naam is Samantha van den Broek. Na 12,5 jaar met heel veel plezier in een kapsalon gewerkt te hebben dacht ik, het wordt tijd voor iets anders. Ik ben graag onder de mensen en met mensen bezig. Vandaar dat ik dacht dat de zorg mij wel goed zou liggen. Ik ben bij De Compagnie terecht gekomen en voelde me daar meteen thuis en op mijn gemak. Het concept sprak mij direct aan en pas helemaal bij mijn idee van met mensen omgaan; zo zorgzaam. Je krijgt werkelijk de mogelijkheid om de tijd te nemen voor iedereen, zowel zorgvragers als familie en collega’s. Wij passen ons aan aan de bewoner en niet andersom. Zo mooi.

Chantal Wittens

Chantal Wittens

Hoi hoi ik ben Chantal, getrouwd met Stefan en heb 3 prachtige kinderen. Voor ik bij de compagnie begon werkte ik als zelfstandige met mensen die een chronische en psychische aandoening hebben. Dit heb ik jaren met plezier gedaan. Tot ik het roer om gooide. Mijn moeder werd ziek en ik heb haar toen met liefde verzorgd,en dacht dit is iets wat ik ook graag zou willen doen. Mensen helpen verzorgen liefde geven en de mensen ook plezier laten beleven. Bij de compagnie geven ze deze aandacht en warmte en een huiselijke gevoel dit is wat ik bedoel. Daarom heb ik de stap genomen om daar juist te gaan werken en een opleiding te gaan volgen ik werk daar nu vanaf 1 september 2018 en heb het reuze naar mijn zin.

Diny Kreté

Diny Kreté

Het was niet de bedoeling om van baan te wisselen. Was tevreden met wat ik deed en dacht de laatste paar jaar dat ik nog moet werken ben ik tevreden. Door de verhalen die ik van mijn dochter hoorde begon het weer te kriebelen. Jaren geleden heb ik namelijk in de thuiszorg gewerkt. Na een keertje proef draaien bij De Compagnie was ik om. De sfeer, de rust en de tijd die je kan besteden aan de mensen; het niet gejaagde en geen regeldruk, daar werd ik zo blij van. Ben blij dat ik de stap heb genomen. Ondanks dat ik voornamelijk nachtdiensten draai, krijg ik ook de kans om vroege en late diensten te werken waardoor ik ook nog echt contact heb met de bewoners en collega’s.

Carola Mous

Carola Mous

Ik ben Carola Mous Roijmans en ben getrouwd met Bert. Samen hebben we twee jongens gekregen, Cas en Luc. Als klein meisje wist ik dat ik bejaardenverzorgster wilde worden. Nu ben ik 54 en weet ik dat het werken bij mensen met dementie voor mij de fijnste werkplek is. Bij hen voel ik mij thuis. Elkaar vreugdevol ontmoeten vanuit het dagelijkse, maakt dat de gewone dingen van de dag speciaal worden. Daarbij voel ik mij als een vis in het water. Maar ook die plek vormen waarbij familie/mantelzorgers weer op adem kunnen komen omdat ze ervaren dat er goed voor hun dierbare wordt gezorgd. Van harte welkom zijn om mee te bewegen, in wat mogelijk is en de rest met een gerust hart aan ons, als team, overlaten. Wanneer onze kinderen opgroeien ben ik thuis bij ze. Ik ontdek in die periode een nieuwe passie namelijk Tactiel Stimulering, (Ik heb een praktijk aan huis en masseer mensen met dementie en mensen met een meervoudige beperking op locatie) ook ga ik weer buitenshuis werken in de thuiszorg en vanaf 2012 ben ik opnieuw werkzaam in de psychogeriatrie. Met deze stap naar de Compagnie volg ik mijn idealisme. Toen ik voor het eerst op bezoek kwam was ik ontroerd. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het appartement van een bewoner binnen stapte. Een huiselijke, eigen woning, zoals iedereen hier heeft. Het raakte me diep en liet mij voelen wat er allemaal mogelijk is. Tegemoet komen aan de bewoner, meebewegen in afstemming op ieder individu, wonen in een open verbinding met buiten en de tijd hebben. Me niet opgejaagd voelen omdat die druk er simpelweg niet is. Doen wat je graag doet en daar vloeit uit voort dat je doet waar je goed in bent. Samen met mijn collega’s het beste uit onszelf tevoorschijn laten komen. Elkaar daarin aanvullen en ondersteunen. Met een open hart werken zodat er een plek is voor creativiteit en intuïtie in mijn handelen. Allemaal ingrediënten die ik op mijn huidige werkplek aantref en waar we in kunnen blijven groeien.

Andrea Schouten

Andrea Schouten

Voorheen heb ik geroepen dat ik nooit de zorg in zou gaan, ik wilde kapster worden. Totdat ik vanuit school verschillende ‘snuffel’ stages mocht gaan lopen en ik zo ook met de zorg sector kennis maakte.Ik merkte dat ik wilde zorgen voor de bewoners, en dacht; de zorg.. dit lijkt me wel wat! Ik ben meteen op zoek gegaan naar een werkplek zodat ik de opleiding Helpende zorg & welzijn kon gaan doen. In 2014 heb ik mijn verzorgende IG opleiding afgerond en behaald. In februari 2019 heb ik een gesprek gehad met Renée, ik kreeg de kans om bij De Compagnie te mogen werken en tevens ook de verpleegkundige opleiding te gaan doen. En 1 april 2019 ben ik begonnen bij Het Andere Wonen de Compagnie. Een fijne en warme werkplek. Voor bewoners tevens een fijne woon omgeving. Zij hebben een eigen plek en een eigen dag ritme in een huiselijke omgeving. Eind augustus 2019 zal ik dan ook starten met de Verpleegkundige opleiding, waar ik ook erg veel zin in heb!

Esther Geerts

Esther Geerts

Hallo ik heet Esther (1972), ben getrouwd en hebben 2 zoons en een hond. Ik zit bijna 20 jaar in de zorg. Mensen met een dementie inspireren mij. Mijn hart ligt dan ook bij hun. In de loop de jaren ben ik opleidingen gaan volgen om de bewoner beter te leren begrijpen. 6 jaar geleden de opleiding mi Makkus gaan volgen. Een mi Makker is een clown die opgeleid is om contact te maken en om in de beleving van de hen te komen. Van hart tot hart en alles mag niets moet is dan ook mijn motto. In 2017 ben ik afgestudeerd in Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP). Na deze opleiding vielen al de puzzelstukjes in elkaar en begreep ik de bewoner nog beter. Met heel veel zin ben ik een nieuwe uitdaging begonnen. Om bij Marianne en Laurens te gaan werken in een setting die mij erg aansprak, meer aandacht voor de mens. Ik hoop dat ik zo mijn steentje kan bij dragen bij de Compagnie.

Daniëlle van Herwijnen

Daniëlle van Herwijnen

Marleen Verzandvoort

Marleen Verzandvoort

Hallo, ik ben Marleen Verzandvoort 33 jaar. Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen, Silvia en Mike, in Den Dungen. Ik ben op mijn 16e de opleiding tot verzorgende gaan doen op Mariaoord. Hierna heb ik 1 jaar jaar in de thuiszorg gewerkt, en de afgelopen 8 jaar heb ik op de Taling gewerkt. Sinds 1 juni werk ik als vaste nachtdienst bij de Compagnie zodat ik overdag thuis ben bij mijn kinderen. Ik ben nog iedere dag blij dat ik hier ben komen werken want hier staat het welzijn van de mensen echt voorop! Overal is voldoende tijd voor omdat er genoeg personeel aanwezig is en dat is voor de mensen heel prettig, want als je bij iemand komt voor wat dan ook dan heb je ook echt de tijd. Ik ben heel dankbaar dat ik deel uit mag maken van dit gezellige team.

Lorraine Debisarun

Lorraine Debisarun

José Smith

José Smith

vrijwilliger

Groot gebracht binnen een familie waar zorg/medemenselijkheid centraal stond. Via gezinszorg, activiteiten begeleiding, uiteindelijk voor sociaal pedagogisch werk gekozen en dat een aantal jaren met veel plezier gedaan tot ik zelf in de W.A.O terecht kwam. Na een diep dal van thuiszitten en mijn draai niet kunnen vinden vrijwilligerswerk gaan doen, wederom in de zorg bij Maria Oord te Rosmalen. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Nadat we gingen verhuizen hier naar het complex De Compagnie en hoorde van Het Andere Wonen heb ik direct Laurens aangesproken en laten weten dat ik graag deel wilde uitmaken van dit geweldig project. Ik heb me aangemeld als vrijwilligster terwijl de bouw nog aan de gang was. Sinds oktober 2016 ben ik er twee keer in de week, vier uurtjes. Vier uurtjes waarin altijd de zon schijnt al regent het nog zo hard buiten! Ik vind het heerlijk dat het zo dichtbij is en geniet iedere keer opnieuw van de bewoners, hun lach, de grapjes aan de ontbijttafel, samen wandelen, praatjes maken bij een kop koffie of thee, koekje erbij. Gewoon ‘zijn’ samen met hen geeft ook mij zoveel!! Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van een familie Extra.. een familie waarin zorg/medemenselijkheid centraal staat!!

Hélène Spit

Hélène Spit

vrijwilliger

Het creatief werken met de bewoners van De Compagnie is voor mij een logisch vervolg op het wekelijks creatief werken met mijn moeder met dementie van 2012 tot 2014. Het plezier, dat ik haar en mijzelf daarmee heb kunnen geven, staat in mijn geheugen gegrift en heeft het definitief afscheid van haar nemen verzacht. Het contact maken via kleurig materiaal en het gebruik van oude technieken, die de meeste mensen niet verleerd zijn, maken het samen iets moois creëren tot een feest. Dat ik op deze wijze ook het bewonderenswaardige initiatief van Laurens en Marianne Pelk, de schoonouders van onze zoon Gertjan, kan steunen, maakt dit vrijwilligerswerk extra bijzonder. Graag laat ik de bewoners stralen van blijdschap of genoegen, van tevredenheid of voldoening. Zij worden dagelijks geconfronteerd met hun ‘niet meer kunnen’. Laat mij daar iets tegenover zetten en hen laten beleven dat zij meer kunnen dan verwacht. Dit gegeven heb ik ook weergegeven in het beeld, dat ik maakte voor deze bewonersgroep.

Jan Spit – Penningsmeester

Jan Spit – Penningsmeester

Bestuurslid Vrienden Van De Compagnie

Sinds september 2016 ben ik als vrijwilliger actief bij Het Andere Wonen De Compagnie. Al van jongs af aan heb ik me met veel plezier en overgave ingezet bij tal van activiteiten die zonder vrijwilligers niet zouden kunnen bestaan. Maar deze vorm van ‘een steentje bijdragen’ is toch wel anders, iets bijzonders. Het is geweldig te zien hoe Laurens en Marianne en hun zorgteam in korte tijd een leefgemeenschap hebben gerealiseerd waar de bewoners dag en nacht, zeven dagen in de week, kunnen rekenen op zorg en hulp in een omgeving die hen zoveel mogelijk het gevoel geeft dat ze ‘thuis’ zijn. En ook al ben ik dan als vrijwilliger niet direct betrokken bij de zorg voor de bewoners, ik voel wel overal de warmte en aandacht die ze bij De Compagnie krijgen. Een weldadig bad. Dat dwingt bewondering af en ik vind het een fijn gevoel dat ik van die groep vrijwilligers deel mag uitmaken.

Nina Schoenmakers

Nina Schoenmakers

vrijwilliger

Hoi, ik ben Nina Schoenmakers. Ik ben 12 jaar en na de zomervakantie ga ik naar de middelbare school. In mijn vrije tijd speel ik hockey. Daarnaast vind ik het erg leuk om mee te gaan naar De Compagnie met mijn moeder Anouk, die hier werkt. De bewoners zijn heel aardig en ik speel dan ook graag spelletjes met hen.

Christian van Grinsven – Secretaris

Christian van Grinsven – Secretaris

Bestuur Vrienden Van De Compagnie

Hier de ‘konsjersju’, voor vrienden Chris. Werkende voor KLM als gasturbine-monteur en woonachtig in Gestel of Den Bosch. Goede vriend van Renée, haar partner en van de rest van de familie Pelk. Tevens onofficieel benoemd tot secretaris van de Stichting Vrienden Van De Compagnie. Vanaf het begin er dus bij als ‘klusjesman’ en hier geen moment spijt van gehad. Het maakt me altijd vrolijk wanneer ik de medewerkers zo passie- en liefdevol om zie gaan met de bewoners, alsof het hun eigen ouders zijn, wat de bewoners zichtbaar goed doet. Het is dan ook altijd een vrolijke boel in de gemeenschappelijke ruimtes en daarbuiten. Echt een plek waar je familie met een gerust hart kan laten wonen. Daarnaast Respect voor Marianne en Laurens. Dat ze beide hun banen gelaten hebben voor wat het is en met volle overgave zijn gegaan voor deze nieuwe uitdaging is een hele diepe buiging waard. Jullie zijn ‘one of a kind’ – jullie zijn de toekomst. Hopelijk houden jullie dit nog lang en in goede gezondheid vol!

Merlin Hamers

Merlin Hamers

vrijwilliger
Gertjan Spit – Voorzitter

Gertjan Spit – Voorzitter

Bestuurslid Vrienden Van De Compagnie
“Wij bieden een warm en veilig thuis.”
Werken bij Het Andere Wonen De Compagnie?